Sölvesborgs kommun

Vård- och omsorgsprogrammet (VO)

Stetoskop och hjärta stylat

VO passar dig som vill vårda människors hälsa. Foto: Unsplash

Vård- och omsorgsprogrammet vänder sig till dig som vill arbeta med människor. I alla omvårdnadsyrken handlar det om att möta människor som behöver hjälp och stöd i något av livets olika skeden.

Vem passar vård- och omsorgsprogrammet?

Det här programmet passar dig som är intresserad av människors hälsa och vill lära dig mer om arbete inom vården. Du får lära dig de grundläggande kunskaper som behövs för att arbeta inom hälso- och sjukvård, äldreomsorg, psykiatri, som vård- och omsorgspersonal och med funktionshindrade.

På vård- och omsorgsprogrammet lär du dig att bemöta och vårda människor på ett yrkesmässigt sätt. Du lär dig även om de tekniska system som används inom vården.

Furulundsskolan är den lilla skolan med det stora hjärtat, vilket du även kommer att märka i undervisningen. Hos oss är det viktigt att du trivs på din utbildning och vi arbetar aktivt för en bra stämning och goda relationer.

Inriktningar

Vård- och omsorgsprogrammet har inte några inriktningar. Istället har du möjlighet till profilering genom de fördjupningskurser du väljer.

Vad kan du göra efter avslutade studier?

Du får en yrkesexamen inom vård och omsorg och kan börja arbeta inom området direkt. Du kan även läsa kurser som ger dig grundläggande behörighet till studier på högskola eller universitet. Kontakta våra studie- och yrkesvägledare (syv) om du vill veta mer.

Du kan jobba som:

• Boendestödjare