Sölvesborgs kommun

Personalsidor

Här hittar du som är anställd på Sölvesborgs kommun information om hur du når några av våra interna system.

Intranät

Sölvesborgs kommuns intranät heter Insidan. Du når Insidan på adressen insidan.solvesborg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Om du använder mobil, surfplatta eller Chromebook loggar du in med din mejladress som användarnamn och samma lösenord som du använder till din dator.

Du som är pedagog ska använda din mejladress som är kopplad till ditt AD-konto för att logga in.

På Insidan har du genvägar till de program och verktyg du brukar använda i ditt arbete, till exempel bildbanken, så att du har allt samlat på samma ställe. Du kan också starta grupper, läsa och kommentera nyheter, se personalklubben FRISKs alla aktiviteter och inte minst titta in på andra kommunanställdas profiler och se vilken fiktiv figur de skulle vara om de fick välja!

Personalssystem

Ett av systemen du hittar på intranätet är vårt personalssystem, som tidigare hette PS Självservice och numer går under namnet Visma Window. Du loggar in med samma personliga användarnamn och lösenord som du använder på våra datorer.

Om du vill komma åt personalsystemet när du inte är uppkopplad på något av våra nätverk, så kan du göra det via en mobiltelefon på adressen tid.solvesborg.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.. Det smidigaste sättet att sedan komma åt adressen är att lägga den som ett bokmärke på telefonens startsida.

I personalsystemet kan du bland annat lägga in frånvaro, resor och rapportera övertid.

Mail och kalender

Om du vill komma åt din Outlook-mail och kalender utanför kommunens nätverk, så kan du göra det via mail.sbkf.se. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster. Du loggar in med samma personliga användarnamn och lösenord som du använder på våra datorer.

Arbetspassbokning för timvikarier

Du som arbetar som timvikarie i vår bemanningsenhet går in här för att boka arbetspass. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Sjukanmälan

Eftersom det finns så många olika typer av yrken inom kommunens verksamhet, så finns det olika rutiner för hur man sjukanmäler sig. Till exempel behöver man omgående boka en vikarie för vissa personers arbetspass. Om du känner dig osäker på hur du ska göra, ta kontakt med din närmsta chef.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut