Sölvesborgs kommun

Pedagogisk omsorg

Barn leker och läser en bok foto: Scandinav bildbyrå

För dig som vill ha ett alternativ till förskola och fritidshem finns Pedagogisk omsorg, där verksamheten bedrivs i den av kommunen anställdes eget hem. Den här typen av barnomsorg har tidigare kallats "dagmamma" eller "dagpappa" och är för barn upp till 12 år.

För att erhålla pedagogisk omsorg ansöker du om plats via kommunens Barnomsorgsportal. Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Dagbarnvårdare finns i dagsläget på flera orter i kommunen, såsom Agerum/Högtofta, Hällevik, Nogersund och Hörvik. Ambitionen är att framöver kunna erbjuda pedagogisk omsorg i alla orter i Sölvesborgs kommun. Vissa dagar kan barnen vistas tillsammans med personal och barn inom pedagogisk omsorg i gemensamma lokaler som för närvarande finns i Norje förskola och i Nogersund.

Handlingsplan

Här hittar du dagbarnvårdarnas plan mot diskriminering och kränkande behandling. , 255.1 kB, öppnas i nytt fönster.

Petra Johansen
E-post: petra.johansen@solvesborg.se