Sölvesborgs kommun

Öppettider och kompetensutvecklingsdagar

Barn som promenerar på väg mot Kanehalls förskola

Barn på väg mot Kanehalls förskola

Förskolor och fritidshem finns tillgängliga mellan kl. 06:30 - 18:30. Vissa dagar är det reducerat öppethållande för förskola/fritidshem då personalen har kompetensutveckling. Hänvisningar till vilken förskola/fritidshem som håller öppet meddelas i anslutning till kompetensutvecklingsdagen.

Sammanslagning

De flesta förskolor/fritidshem är stängda under några veckor på sommaren. Förutsättningarna är då annorlunda än under ordinarie verksamhetstid. Målet är dock att det ska finnas någon känd personal för barnen under sammanslagningen.

Sammanslagning vid kompetensutvecklingsdagar

2022: tis 16/8, tors 22/9.
2023: mån 9/1, fre 16/6.

Sammanslagning under sommarsemesterperioden

2022: Mån 18/7 - fre 12/8 (v. 29-32).

Nattis stängt v. 29-32

Under sommarsammanslagningen (v. 29-32) kommer kommunens nattisverksamhet vara stängd då inga ordinarie barn anmält omsorgsbehov. Barnomsorg på obekväm arbetstid under sammanslagningen erbjuds därför inte.