Sölvesborgs kommun

SFI

Elever sitter i ett klassrum och läser.

SFI, Vuxenutbildningen i Sölvesborgs kommun.

På vuxenutbildningen kan du studera på flera olika nivåer och utifrån dina förutsättningar. Alla våra kurser och utbildningar i skolformen kommunal vuxenutbildning är kostnadsfria. Svenska för invandrare, SFI, är för dig som vill få grundläggande kunskaper i svenska språket. Du får lära dig att förstå, tala och skriva svenska och lära dig hur det svenska samhället fungerar.

Ansök till SFI / Kontakta oss

Du kan ansöka till SFI på två sätt, genom att anmäla dig i vår digitala e-tjänst eller genom att kontakta vår studie- och yrkesvägledare. När du har gjort din ansökan genomför vi ett inskrivningssamtal och du blir antagen i mån av plats.

Länk till e-tjänst » Ansök till SFI Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Har du inte möjlighet att ansöka genom vår e-tjänst går det också bra att kontakta vår studie- och yrkesvägledare Maria Knese.
E-post: marie.knese@solvesborg.se
Telefon: 0456-81 66 98

SFI, Svenska för invandrare

Du som har ingen eller kort studiebakgrund kan få grundläggande läs- och skrivundervisning samtidigt som du studerar SFI. SFI består av tre olika studievägar och fyra olika kurser, A, B, C och D.

  • Studieväg 1 är för dig som inte har gått i skolan, eller som bara har gått några få år och utgörs av kurserna A, B, C och D.
  • Studieväg 2 är för dig som har läst grundskola eller har en oavslutad gymnasieutbildning, och utgörs av kurserna B, C och D.
  • Studieväg 3 är för dig med god studievana och förmåga att arbeta självständigt, och utgörs av kurserna C och D.

Hitta till oss

Vill du besöka vår verksamhet, hittar du oss på Tekniskt Lärcentrum (TLC), Skånevägen 21 i Sölvesborg.

En rosaröd tegelbyggnad på Skånevägen i Sölvesborg.

Vuxenutbildningen, Skånevägen i Sölvesborg.

Entré till Vuxenutbildningen.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Utbildning och barnomsorg