Sölvesborgs kommun

Fler fotbollsdrömmar på Furulundsskolan

Från nästa läsår kan du läsa både nationell och lokal idrottsutbildning inom fotboll hos oss.

Välkommen till Furulundsskolan, där vi tror på att varje dröm förtjänar en chans att bli verklighet. Hos oss kombinerar vi passionen för fotboll med en högkvalitativ utbildning. Vi är stolta över att erbjuda både NIU (nationell idrottsutbildning) och LIU (lokal idrottsutbildning) för fotboll.

NIU fotboll

Med NIU får du chansen att spela och träna fotboll på hög nivå tre gånger i veckan samtidigt som du studerar. Kombinera din passion med något av våra fyra program för en allsidig och balanserad skolgång.
Du ansöker både genom en idrottsmässig process som innehåller provspel och uttagning samt måste du ansöka via SkåneGy och bli antagen till det nationella program du vill gå.

Läs mer om NIU fotboll

LIU fotboll

Med LIU har du chansen att ha fotboll på schemat samtidigt som du fokuserar på ditt akademiska växande. Kombinera ditt intresse med något av våra fyra program för en allsidig och balanserad skolgång.
Välj LIU fotboll när du ansöker till gymnasiet via SKåneGy. På den lokala fotbollsutbildningen har vi 18 platser, vilket innebär att de 18 sökande som har högst slutbetyg kommer in på utbildningen.

Läs mer om LIU fotboll

Senast uppdaterad:

Skriv ut