Sölvesborgs kommun

Buss, båt och tåg

Resecentrum för buss och tåg i Sölvesborg

Resecentrum i Sölvesborg. Foto: Sölvesborgs kommun

I Sölvesborgs kommun kan du färdas med både buss, tåg och båt. Precis intill stadskärnan löper järnvägsspåret ner till Köpenhamn. Från resecentrum färdas de flesta stadsbussarna till kommunens olika hörn. Du kan även ta färjan över till Hanö.

Den största delen av kollektivtrafiken ansvarar Blekingetrafiken för. Stadsbussarna åker regelbundet mellan olika områden i kommunen. Bussarnas tidtabeller finns vid varje busstation, men även på Blekingetrafikens hemsida och app. Du kan antingen köpa din biljett i appen, på Resecentrum eller direkt på bussen.

Buss till flygplats

Om du vill ta flyget till Sölvesborg är Kristianstad Österlen Airport och Ronneby flygplats närmast. Från flygplatserna går det bussar kombinerat med tåg till Sölvesborg. Nära flygplatser är även Malmö Airport och Kastrup i Danmark.

Tåg

På Sölvesborgs järnvägspår färdas Öresundståget och Pågatåget. Båda anländer till Malmö Central och Öresundståget tar dig även vidare till Danmark. På Sölvesborgs Pressbyrå kan du köpa Blekingetrafikens biljetter och kort. Du kan också köpa din biljett i SJ:s biljettautomater som finns i väntsalen eller i Blekingetrafikens biljettautomat utanför byggnaden. Tidtabeller finns på både Blekingetrafiken och Skånetrafikens hemsida samt i deras appar.
» blekingetrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
» skanetrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Båt

Från fiskeläget Nogersund går det regelbundet en färja ut till Hanö. Under sommartid går färjan nästan varje timme under dagtid. På vinterhalvåret går färjan lite mer sällan. Båtresan tar cirka 25 minuter. I Nogersund och på Hanö finns vänthall och restaurang.
Tidtabell hittar du på Blekingetrafikens webbplats och app » blekingetrafiken.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Taxi

Om du vill åka taxi gör du det enklast med Sölvesborgs taxi.

  • Sölvesborgs taxi: 0456-185 00

Sölvesborgs resecentrum

Cykelgarage

På Sölvesborgs resecentrum finns ett låst cykelgarage utrustat med laddplatser för elcykel.

Hur fungerar det?

  1. Bli medlem och registrera ditt medlemskap » triply.se/solvesborg Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
    Du behöver BankID för att kunna registrera dig.
  2. Lås upp garaget med mobilen (Parakey)
  3. Parkera/hämta
Folk tittar in i cykelgarage.

Cykelgarage.

Kvinna monterar cykel i cykelgarage.

Visning av hur det nya cykelgaraget kan användas.

Hyr en cykel genom Blekingetrafiken

För turister, och besökare som inte har en egen cykel finns det möjlighet att hyra en cykel från resecentrum. genom Blekingetrafiken. Dessa cyklar är röda och uppmärkta med Blekingetrafiken, de finns placerade på en egen hållplats som heter ”Cykla vidare”. För att kunna hyra en cykel behöver du ladda ned Blekingetrafikens app, mer information hittar du på deras webb
» Blekingetrafiken hyrcyklar Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Röda cyklar på rad.

Cykeluthyrning genom Blekingetrafiken.

Relaterade kontakter

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Trafik och resor