Sölvesborgs kommun

Evenemang

Människor umgås och målar tavlor på staffli på en vacker innergård.

Killebom och kulturkvarteret. Foto: Pär Johansson

Under sommarhalvåret är Sölvesborg en riktig festivalkommun, festivalerna avlöser varandra, stort blandas med smått och de flesta musiksmaker tillfredsställs. Men det goda livet fortsätter när jazztonerna försvinner bort i augustinatten. Sölvesborg har mycket att erbjuda under årets alla tider!

Evenemangskalender

Konstexplosion

15 – 18 april 2022, Sölvesborg
Välkommen att uppleva konsten värld! Under påskhelgen bubblar Sölvesborg av kreativitet när konstnärer, caféer med mera över hela vår fina kommun öppnar upp och lockar till besök på temat konst.
Länk » Se hela programmet.

Sweden Rock Festival

8 – 11 juni 2022, Norje
Festivalsommaren inleds med Sweden Rock Festival. En skönare och vänligare festival är svårt att hitta någon annanstans. Alla är glada, stämningen är avslappnad och mixen av människor är stor. De mest ”galna” hårdrockarna blandas med barnfamiljer. Att befinna sig i festivalvimlet, insupa stämningen och studera ”vanliga” mammor, pappor och ”kostymnissar” som plötsligt förvandlats till tvättäkta hårdrockare med svarta kläder och nitbälten, är en fantastisk upplevelse.
Länk till » Sweden Rock festival webbplats Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Killebom

6 – 9 juli 2022, Sölvesborg
Första veckan i juli fylls Sölvesborgs centrum av aktiviteter, för då drar den över 40-åriga traditionen Killebomfestivalen igång. Det blir fyra dagars festligheter med musik, tivoli, marknad, lokala och kända artister. Hela staden sjuder av liv, fest och glädje. Så gott som alla festligheter och uppträde har fri entré. Länk till » Sölvesborgs stadsfestival Killebom webbplats Öppnas i nytt fönster.

Ljungabackastämman

I slutet av juli hittar man spelemän både i buskar, under kastanjeträdet och på scenen i Ebbalycke i närheten av Gammalstorp. Här samsas inbokade spelemän tillsammans med spontanuppträde och det ljuder av dragspel, fiol, nyckelharpa och flöjt. Ljungbackastämman är ett nytt tillskott i vår festivalsommar.

Musikfestivalen Fritt Spelrum

Musikfestivalen kan avnjutas i det vackra stenbrottet i naturreservatet Spraglehall. Evenemanget blir allt populärare för varje år och här blandas kända artister med nya stjärnskott. Festivalen arrangeras av Kulturföreningen Fritt Spelrum.

Hällevik Tradjazzfestival

I augusti förvandlas det pittoreska fiskeläget i Hällevik till ett sjudande New Orleans under den välbesökta Tradjazzfestivalen. I den vackra fiskelägemiljön svänger musiker och publiken loss i de många restaurangerna och tälten.
För mer information » Hällevik TradJazzfestival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster..

Filmen är producerad av Ragtime Media i samarbete med föreningen Jazz i Hällevik, Musik i Blekinge, Sölvesborgs kommun och Sölvesborg-Mjällby Sparbank. © Ragtime Kommunikation & Media AB 2020

Trädgårdsdagen

20 augusti 2022, Slottslängorna Sölvesborg
Välkommen till en stor och inspirerande trädgårdsmarknad vid slottet. Här kan du köpa växter och annat som hör trädgård och odling till. Dagen bjuder även på föreläsningar och besök av Gunnel Carlsson. Passa gärna på att besöka öppna trädgårdar.
Läs mer » Trädgårdsdagen 20 augusti 2022 Öppnas i nytt fönster..

Blekinge Adventure Festival

2-4 september 2022, Blekinge
Den 2-4 september går Blekinge Adventure Festival av stapeln - en upplevelsearena för hela Blekinges utbud inom outdoor och äventyr! Laga mat över öppen eld, övernatta i vindskydd, testa yoga och ridning eller känn magpirret i en ribbåt. Under tre dagar erbjuds en mängd olika prova-på aktiviteter inom friluftsliv på land och till havs, för våghalsar, eller för dig som söker lugnet och allt däremellan.
Länk till » Mer information om Blekinge Adventure Festival Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Blekinge gårdsbutiksrunda

10 – 11 september 2022, Sölvesborg/Blekinge
Välkommen till en spännande och smakrik helg på landsbygden! Varje år arrangeras Gårdsbutiksrundan i Blekinge där besökare kan upptäcka de lokala delikatesserna i länets härliga gårdsbutiker.

Höstmarknad

1 oktober 2022, Sölvesborg
Höstmarknaden i Sölvesborg har en lång och anrik historia, marknaden går av stapeln den första lördagen i oktober. Under dagen fylls Sölvesborgs stadskärna av knallar som säljer godis, lädervaror, pälstofflor, får- och renskinn, hantverk, kläder, bröd, honung, senap, charkvaror med mera.

Kulturkalas

Kulturen väcks till liv när stora som små erbjuds en buffé av kulturaktiviteter i Sölvesborg. Kulturkalaset inträffar under v.44.

Julmarknad

25 – 27 november 2022, Sölvesborg
Upplev en hantverksmarknad med den genuina känslan! Möt våra duktiga och entusiastiska hantverkare som finns på plats under hela julmarknaden! Traditionsenligt erbjuder vi våffelservering i längorna, tomteverkstad och mycket annat.
Länk » Mer information om julmarknaden.

Senast uppdaterad:

Skriv ut
Uppleva och göra