Furulundsskolan har ansökt om att bli Teknikcollege

Furulundsskolan har ansökt om att bli ett certifierat teknikcollege till höstterminen 2021. Besked på ansökan väntas i slutet av maj. När vi blir godkända får du som elev hos oss den kunskap du behöver för att få jobb direkt efter studenten.

Teknikcollege är Sveriges samverkansplattform för industrins kompetensförsörjning och en certifierad utbildning ska ge studenten den kunskap som behövs bland företagen.

I Furulundsskolans ansökan ingår tre olika program: teknik, el- och energi samt industri.

-        Att vara en del av teknikcollege innebär en ökad kvalitetsstämpel på våra utbildningar och ger samtidigt större möjligheter för våra elever att få jobb direkt efter studenten genom att man samarbetar i en styrgrupp med företagen om vilka kunskaper som krävs för att få företagen att växa, säger Claes Rinaldo, rektor på Furulundsskolan.

Furulundsskolan är redo att dra igång inför höstterminen tillsammans med Bromölla och Sölvesborgs kommuner samt lokala företag inom industrin som kartlägger behov och innehåll för utbildningen.