NA-musik

Furulundsskolan i Sölvesborg erbjuder den särskilda varianten Naturvetenskapsprogrammet med musikinriktning. Om du är intresserad av att läsa naturvetenskapsprogrammet och samtidigt få undervisning i olika musikämnen, såsom t.ex. ensemble, instrument/sång och kör, så är detta programmet för dig.

Inriktningar

NA-musik är en av tre inriktningar på Naturvetenskapsprogrammet.
Läs mer om programmet här »

Yrkesmöjligheter

Du får en bred och god behörighet inför högskola och universitet vilket innebär att du har möjlighet att välja mellan många yrken. Exempelvis apotekare, brand- och civilingenjör, sjukhusfysiker, veterinär, optiker, polis, läkare, tandläkare, journalist, ekonom, jurist mfl. Du blir också väl förberedd för olika yrken inom musik-branschen.

Röst från tidigare elev

"För min del var det oerhört värdefullt att kunna
kombinera naturvetenskapliga studier med mitt
fritidsintresse musik. Att ha möjlighet att få studera något praktiskt, och inte minst att spela och sjunga tillsammans med sina klasskamrater, ger ett välbehövligt avbrott i all teori".
Sophie, leg. läkare

Gördis Byqvist (musiklärare)