Stark trio från Furulundsskolan tävlar i SM-final i UF

Furulundsskolan knep tre vinster under de regionala UF-tävlingarna i kategorierna Årets socialt hållbara, årets tjänst och årets affärsplan. Ett företag plockade hem både vinstpengar och en plats i den stora SM-finalen i maj.

  •      För femte året i rad placerar sig UF från Furulundsskolan i SM-finalen. Det är en oerhörd bedrift som visar på den handlingskraft och samarbetsförmåga våra företagsamma elever har. Jag är oerhört stolt och håller tummarna att det går hela vägen, säger Lottie Mattsson, rektor på Furulundsskolan.

Stark trio till final

Det är tre olika företag med helt olika produkter och tjänster som har lyckats knipa åtråvärda platser i den nationella finalen där prisutdelningen hålls 11 maj.

Ginger Juice UF är vinnare i ”Årets socialt hållbara” och tävlar vidare med sina hälsosamma och hållbara ingefärashots och juicer som är tillverkade från grunden med naturliga råvaror.

  • Det känns superroligt att ha tagit sig till finalen, då märker man att allt slit och jobb lönar sig och det tycker vi alla är jätteroligt att se. Tack vare den fina responsen vi fick av juryn förra gången tror vi på oss själva inför finalen. Just nu jobbar vi vidare och filar på pitchen, säger Maja Persson på Ginger Juice UF.

WEBarber UF som erbjuder prisvärd herrklippning med specialisering på den moderna frisyren ”fade” är vinnare av ”Årets tjänst”.

  • Det känns väldigt inspirerande och kul att vara i finalen, det är något vi har kämpat för och vi representerar stolt vårt företag. Vi känner att vår resa som företag är unikt och även om det är väldigt tuff konkurrens tror vi att vi kan ha chansen att kamma hem vinsten, säger William Yng på WEBarber UF.

E-week resulterade i en vinst

Under E-week plockade Pure Grain UF som vill erbjuda sina hälsomedvetna kunder en god, nyttig och hemmagjord granola som går hand i hand med vårt klimat vinsten i "Årets affärsplan". Det resulterade i 2 000 kronor tillskott i form av vinstpengar och en plats i SM-finalen.

  •  Vi är riktigt taggade för SM-finalen. Vårt mål när vi startade vårt företag var just att komma till SM och det är riktigt kul att idag kunna säga att vi faktiskt är där! Just nu håller vi på med vår årsredovisning vilket är det sista tävlingsbidraget vi ska skicka in. Konkurrensen är tuff, men vi hoppas på att vårt arbete ska löna sig, säger Eryka Wojcieszek på Pure Grain UF.

SM-finalen avgörs 11 maj

I år på grund av pandemin blir inte SM-finalen som vanlig på Stockholmsmässan i Älvsjö. Istället blir det en digital tävling och prisutdelning som går att ta del av digitalt klockan 19.00 via Ung företagsamhets webbplats.

Det är fullt upp ända in i slutet för de tävlande med att skicka in bidrag och ta fram nya pitchar som tydliggör varför dem är de självklara vinnarna även i SM-finalen.

  • Det är en fantastisk känsla att se glädjen hos eleverna när de blir uppmärksammade för det hårda arbete de lagt ner. Vi är jättestolta över våra duktiga UF-företagare och ser med spänning fram emot SM den 11 maj, säger Caroline Nilsson, lärare i UF på Furulundsskolan om årets SM-final.

Följ UF Furulund på sociala medier

För att inte missa det senaste om vad som händer bland UF-företagen på Furulundsskolan kan du följa oss på sociala medier

 

 

Gå direkt till:

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SBKF.SE | 0456-81 66 60