Ansökan om matersättning

Nu kan du som studerar på Furulundsskolan ansöka om matersättning via Sölvesborg Bromölla kommunalförbund, SBKF, kansli. Ansökan måste inkomma senast 31 januari.

Beslut om matersättning togs av Direktionen måndag 14 december och omfattar alla som studerar på distans.

Undantag av distansundervisning är elever på introduktionsprogrammen och gymnasiesärskolan. Dessa elever har närundervisning och får skollunch som vanligt under perioden vilket innebär att de inte kan ansöka om matersättningen.

Ansök senast 31 januari

Matersättningen blir genom ett engångsbelopp på 360 kronor, vilket motsvarar ersättningen för vad en elev får vid praktik (APL). Ansökan ska skickas via e-post senast söndag 31 januari till SBKF som efter behandlat ansökningarna betalar ut matersättningen.

Ansökan ska skickas till forbundet@sbkf.se och innehålla följande uppgifter:

• Ditt fullständiga namn och personnummer
  • Din årskurs, klass, skola och skolkommun
  • Kontouppgifter till kontot matersättningen ska betalas ut till. Kontoinnehavarens namn, kontonummer inklusive clearingsnummer och namnet på din bank

Om vi behöver kontakta dig gör vi det via den e-postadress du anger vid ansökan.

Om du har frågor kan du kontakta förbundskansliet via e-posten du skickar in din ansökan eller på telefon 0456- 81 66 53.

Undervisningsform vårtermin 2021

I dagsläget är det inte bestämt vilken typ av undervisningsform som kommer att bedrivas på Furulundsskolan när vårterminen 2021 drar igång.  Folkhälsomyndighetens rekommendation om fjärr- och distansundervisning gäller från 7 december till den 6 januari 2021.

När beslut är taget återkommer man även med besked om hur lunchhanteringen för terminen blir.