Padel på schemat är populärt

Under läsåret 19/20 startade Furulundsskolan, som en av de första skolorna i landet, upp padel på individuella valet. Intresset är fortsatt stort och det är många elever som vill att kursen hamnar på deras schema.

Padel har blivit någon form av favoritsport i Sverige och många utövar den nya racketsporten från söder till norr. När en padelhall stod klar i Sölvesborg var det självklart för Furulundsskolan att utöka sin idrottsspecialisering med den nya sporten.

  • Padel är härligt, man kan utöva det länge och du kan i princip spela det överallt. Det är nog en av de enklaste racketsporterna att komma igång med som dessutom är rolig från början, men det tar en livstid att behärska det, säger Tryggve Larsson, som är lärare i padel på Furulundsskolan.

Padel väljs under det individuella valet, 100 poängskurs, och är sökbart för alla nationella program. Eleverna spelar två gånger varje vecka, men kursplanen innehåller även punkter om taktik och teknik. Skolan tillhandahåller allt material som bollar och racks under lektionerna.

Stor variation bland deltagarna

Det är stor variation bland kursdeltagarna, det är både nybörjare och mer erfarna, tjejer som killar som deltar. Förhoppningen är att de alla ska fortsätta med sporten i någon form efter kursen; motionsnivå, tävlingsnivå eller som ledare/tränare.

Loke Persson, som går kursen just nu, var själv nybörjare när han började märker sin utveckling;

”Det var ingen som trodde att jag skulle kunna bli bra i en racketsport, men så blev det”

Förenar nytta med nöje

Forskning pekar på att idrott och regelbunden fysisk aktivitet främjar både studieresultat och ett bra mående. Padellektionerna ligger tidigt på morgonen och förenar nytta med nöje för eleverna.

  • Jag valde padel för att jag älskar idrott och det ger mig energi till lektionerna efter, säger Ängla Selander

Idrott är viktigt på Furulundsskolan

Idrott är viktigt på Furulundsskolan. Skolan erbjuder nationell idrottsutbildning, NIU, genom fotboll ihop med Mjällby AIF. Det är den enda i sitt slag i Blekinge och kombineras ihop med fyra olika program; barn- och fritidsprogrammet, ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet. Elever i årskurs 2 och 3 kan utöver padel som sitt individuella val välja specialinriktning styrketräning, padel eller idrott och hälsa 2 på sitt schema.

  • Idrott är viktigt, det ger vinster för både fysisk rörelse och sociala kontakter. Att motivera ungdomar att träna och röra på sig är viktigt, säger Tryggve Larsson avslutande.
  •  

Gå direkt till:

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SOLVESBORG.SE | 0456-81 66 60