Idrott och hälsa 2 är både kul och lärorikt

För dig som är genuint intresserad av hälsa från insidan och ut är idrott och hälsa 2 den perfekta kursen under individuella valen. Här får du en kurs som varierar praktiskt och teoretiskt både inom skolans väggar och genom utflykter.
En kurs som skapar minnen för livet
 

Under Idrott & hälsa 2 varieras moment om den mentala biten kring motivation, förebilder och målsättningar med praktiska moment och upplevelser både på och utanför skolans område. Lektionerna sker två gånger per vecka, under morgontid.

  • Det är en rolig och sammansvetsad grupp på 20 personer som deltar i kursen. För många är idrotterna man får testa på under kursen helt nya, men ger ofta mersmak, säger Therése Löfgren, lärare i Idrott & hälsa 2 på Furulundsskolan.

Omtycka aktiviteter på kursen är bland annat;

  • Undervattensrugby
  • höghöjdsklättring på Upzone äventyrspark
  • baseboll
  • boxning
  • brottning,
  • parkour
  • SUC, före detta Sölvesborgs utomhuspedagogiska centrum

Uppskattad bland tidigare elever

 

För tidigare eleven Emmy Carlsson var kursen en jackpot på schemat;

”Jag valde Idrott & hälsa 2 för att jag tycker om att röra på mig och ville ha något praktiskt ämne som variation. Vi fick prova på många roliga aktiviteter och träningsformer som jag aldrig testat innan, och det var väldigt kul och lärorikt! Det blev härliga minnen tillsammans med gruppen och mycket av det vi provade på, som exempelvis höghöjdsbanan, skulle jag gärna göra igen!”

Emil Rajala är också väldigt nöjd med kursen;

”Till er som väljer kursen så vill jag bara säga att ni kommer att få ett super roligt år och ni kommer inte att ångra Er! Kursen fokuserar på varje elevs utveckling och dessutom kommer ni att få en riktigt bra lärare.”

 

Även Agnes Haglund tycker man ska ta sig an utmaningen;

”Det är bra att få träning på skoltid då du får en utbildad coach som kan hjälpa dig till ditt bästa jag. Samtidigt som du tränade tillsammans med andra som också är intresserade.”

”Jag fick prova på utmaningar som jag aldrig hade tagit mig för annars. Toughest var målet. Vi fick lära oss att jobba som ett lag för att alla skulle klara det och det har vi nu fått nytta av hela livet.”

”Jag har lärt mig många nya sporter och fått prova på ett flertal roliga träningsformer som tex undervattensrugby och baseboll.”

Idrott är viktigt på Furulundsskolan

Idrott är viktigt på Furulundsskolan. Skolan erbjuder nationell idrottsutbildning, NIU, genom fotboll ihop med Mjällby AIF. Det är den enda i sitt slag i Blekinge och kombineras ihop med fyra olika program; barn- och fritidsprogrammet, ekonomiprogrammet, naturvetenskapsprogrammet och samhällsvetenskapsprogrammet. Elever i årskurs 2 och 3 kan utöver idrott och hälsa 2 som sitt individuella val välja specialinriktningarna styrketräning eller padel på sitt schema.

 

Gå direkt till:

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SOLVESBORG.SE | 0456-81 66 60