Välkommen onsdag den 2 oktober 2019
Hjälp, vilket gymnasieprogram ska jag välja? Ja, det råder många funderingar bland årskurs 9-elever redan nu inför stundande gymnasieval. Efter årsskiftet drar det ihop sig och hösten kantas av en rad olika aktiviteter för att göra valet enklare.

För att bringa klarhet i många frågor, hjälpa på traven kring vilka möjligheter som faktiskt finns och kanske minska pressen en aning, så genomförs en Framtidsboos på Furulundsskolan och Tekniskt Lärcenter. Det blir en inspirerande heldag för samtliga årskurs 9-elever i Sölvesborg och Bromölla.
 
Eleverna kommer att få uppleva en mix av gymnasieprogram och yrkesmöjligheter kopplat till Furulundsskolans utbud. Våra studie- och yrkesvägledare kommer att äga en egen programpunkt där de bjuder på sina bästa tips och goda råd och före detta elever från Furulundsskolan berättar om sin gymnasietid och fortsatta resa. Dagen fördelas inte bara i Furulundsskolans lokaler utan även på TLC där de yrkesinriktade programmen står i fokus. Befintliga elever, ansvariga lärare och även inbjudna företag är med och formar innehållet.
 
Framtidsboosten blir ett komplement till övriga aktiviteter som Furulundsskolan redan arrangerar i samband med gymnasievalet. 
Öppet Hus, gymnasiemässa i Kristianstad, studiebesök och ”skugga en elev” är redan inarbetade aktiviteter och boosten blir en första teaser och startskott för elevernas tankar kring sitt kommande gymnasieval.
 

Gå direkt till:

Samarbetspartners

Sölvesborgs kommun
Bromölla kommun
Näringslivskontoret Bromölla
Näringslivskontoret Sölvesborg
Arbetsförmedlingen
Norje Smide
C4 Energi Allöverket
JSB
Atria
Svensk Husproduktion
Ventex

 

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SBKF.SE | 0456-81 66 60