Tisdagen den 5 december bjuds samtliga elever i årskurs 8 och 9 från Bromölla och Sölvesborg in till en ”Framtidsboost”. En inspirerande eftermiddag med fokus på jobb och framtid inför stundande gymnasieval.

Programmet äger rum på Humlescenen där eleverna får chans att ställa frågor till en branschpanel med representanter från bl.a. service, blåljus, IT, vård och omsorg samt ekonomi. Eftermiddagen bjuder även på inspirationsföreläsning och möjlighet att mingla med ett antal medverkande företag och organisationer på Infotorget.


För elever i årskurs 9 ges en fantastisk möjlighet att få fortsätta eftermiddagen med Industri Inuti”.  Här får eleverna möjlighet att hänga med ut på tre häftiga industrier i Sölvesborg och Bromölla – Ifö Sanitär, Stora Enso/Nymölla Bruk och Titanx.
Busstransporter tar eleverna mellan stoppen och mentorer kommer vara med under kvällen. De elever som följer med ut kommer få matiga baguetter och dricka innan avfärd. Industri Inuti startar kl. 18.00 och beräknad sluttid är 21:30.

Anmälan till Industri Inuti görs via länken i högerspalten ⇒
Ta gärna med en förälder!


Syftet med aktiviteterna är att förbättra kunskapen kring vilka framtida yrkesmöjligheter som finns, inte minst inom industrisektorn, och hjälpa eleverna inför stundande gymnasieval.

Eftermiddagen genomförs i samverkan mellan Furulundsskolan, högstadieskolorna i Sölvesborg och Bromölla, kommunerna, näringslivet med representanter i branschpaneler, medverkande på Infotorget och inte minst företag som öppnar upp för ”Industri Inuti” denna kväll.
 

Gå direkt till:

Samarbetspartners

Sölvesborg-Mjällby Sparbank
Ivetofta Sparbank
Arbetsförmedlingen
Noa personlig assistans
Titanx
Navigatorcentrum
IFÖ Sanitär
Stora Enso
Räddningstjänsten
Sölvesborgs kommun
Bromölla kommun
Polisen
Griffin/KAA
Svensk husproduktion
Langate
Ottosson truck
Sveriges byggindustrier

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SBKF.SE | 0456-81 66 60