Elitfotbollsgymnasiet

Elitfotbollsgymnasium

Fler platser till Furulundsskolan

Från och med läsåret 2019/20 kan vi erbjuda 22 platser per årskull. Det är Svenska fotbollsförbundet som har beslutat att fördela ytterligare fyra platser till Furulundsskolan.

Elitfotbollsgymnasium

Furulundsskolan har sedan 2011 bedrivit elitfotbollsgymnasium i samarbete med Mjällby AIF. Organisationen för fotbollsgymnasier ändrades vid denna tid och Svenska fotbollsförbundet utsåg, tillsammans med Blekinge FF och Skolverket, Furulundsskolan som anordnare av Nationell Idrottsutbildning (NIU). Utbildningen är den enda i sitt slag i Blekinge och har 18 utbildningsplatser per år.

Programutbud

Du kan kombinera Elitfotbollsgymnasium med följande program:
Barn- och Fritidsprogrammet (BF)
Ekonomiprogrammet (EK)
Naturvetenskapsprogrammet (NA)
Samhällsvetenskapsprogrammet (SA)

Ansökan

Ansökan till Elitfotbollsgymnasiet sker senast den 1/12 via SvFF:s gemensamma ansökningsportal. Se länk i högerspalten.

Antagning

En uttagningskommitté med representanter från Furulundsskolan, Blekinge FF och Mjällby AIF kommer att ansvara för uttagningen. Uttagningen görs efter fotbollsmeriter och bedömning av vilka som har störst chans att tillgodogöra sig utbildningen och har störst chans att nå nationell elit.

Varje läsår rekryteras 22 elever till Elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg. Sökbilden avgör könsfördelningen vid antagningen av elever, 70/30 herr/dam är fotbollens fördelning i riket och ska eftersträvas. Men det är alltså de 22 mest talangfulla fotbollsspelarna som skall beredas plats oavsett kön. För att bli antagen till Elitfotbollsgymnasiet måste du även blivit antagen till det program du söker. Tänk på att om du ej kommer in på fotbollsutbildningen har du ändå ditt programval kvar.

Viktiga datum 2019/2020

Ons 13/11

Prova-på-dag med information för spelare och föräldrar.
Detta är en chans för spelare att visa upp sig. Här sker en viss bedömning inför framtida uttagning.

Länk till inbjudan finns uppe i högerspalten. Sista anmälningsdag är den 6/11.

Lör 1/12

Sista ansökningsdag.

Tors 16/1

Fred 17/1

Uttagningsdag i Sölvesborg för de flickor om sökt.

Uttagningsdag i Sölvesborg för de pojkar som sökt.

Fred 24/1

Antagningsbesked

Fre 15/2  

Sista ansökan till program.

Träning

Samtliga träningspass genomförs förmiddagstid. Furulundsskolan har tillgång till tre konstgräsplaner, naturgräsplaner, inomhushall (handbollsmått med parkettunderlag), inomhushall - konstgräs 40*60 meter i Bromölla, samt träningslokal för styrke- och rehabiliteringsträning. Eleverna har tre träningspass/lektioner i fotboll varje vecka.

Samordning

Huvudansvarig instruktör, Stefan Ekstrand, har ansvaret för samordning av verksamheten. Samordnaren ansvarar för kontakterna mellan skola, undervisande lärare, elev, förening, ansvariga instruktörer och tränare. Utgångspunkten för samordnarens arbete ska vara elevernas möjligheter att kombinera studier och elitfotbollssatsning i en kvalitetssäkrad studie och elitfotbollsmiljö.

Samarbetsparter

Elitfotbollsgymnasiet i Sölvesborg är ett samarbete mellan Furulundsskolan, Mjällby AIF och Blekinge FF. Dessutom strävar skolan efter att skapa en dialog med de klubbar som spelarna representerar.

På herrsidan finns i närområdet bland andra:
Mjällby AIF (Superettan), Sölvesborgs GIF (divIII), Asarums IF (divII) och Ifö Bromölla IF (divII).
På damsidan Kristianstad DFF (Damallsvenskan), Vittsjö GIK (Damallsvenskan), Asarums IF (Elitettan), Lörby IF (divI) och Ifö Bromölla IF (divI).

Kontaktpersoner

Stefan Ekstrand (ansvarig instruktör & samordnare)
ekstrand@maif.se
0766-36 57 02

Stefan Hermansson (SYV)
stefan.hermansson@sbkf.se
0456-81 66 57

Lottie Mattsson (rektor)
lottie.mattsson@sbkf.se
0456-81 66 70

 

Gå direkt till:

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SBKF.SE | 0456-81 66 60