Estetiska programmet

Det estetiska programmet är ett studieförberedande program och passar dig som gillar att vara kreativ. Här får du en bred behörighet till högskolan samtidigt som du får praktisk och teoretisk utbildning i medie- eller musikämnen. På programmet kombineras studier i traditionella kurser med skapande projekt både enskilt och i grupp.

Inriktningar

På det estetiska programmet startar inriktningskurserna redan det första året. Vi erbjuder två inriktningar:
Estetik och media:
Du får arbeta praktiskt med bl.a. fotografering, filmning, ljud och design, samt kombinera dessa i både små och stora projekt.
Musik:
Du får utveckla ditt musicerande både praktiskt och teoretiskt i både enskild undervisning och i grupp/ensemble.

Yrkesmöjligheter

Yrkesmöjligheterna är många efter studier på det estetiska programmet. Du kan bli allt ifrån lärare i estetiska ämnen till att arbeta i musik- och mediabranschen. Du har även möjlighet att läsa vidare till något helt annat. Möjligheterna är oändliga.

Röst från tidigare elev

”Estetik och media på Furulund ger dig möjlighet att vara kreativ samtidigt som du får en stadig utbildning. Att vara kreativ handlar inte om en speciell talang, det handlar om nyfikenhet och glädje. Det fick jag lära mig på Furulundsskolan och det har jag nytta av varje dag”.
Sebastian Sabouné, Client Director på designbyrån No Picnic

Gördis Byqvist (lärare musik)
gordis.byqvist@skola.sbkf.se

Henrik Ivansson (lärare media)