Bygg- & anläggningsprogrammet

Bygg- & anläggningsprogrammet

Bygg- och anläggningsprogrammet vänder sig till dig som tänker dig ett framtida arbete inom Bygg- och anläggningsbranschen. Här får du prova på flera olika hantverk och i åk 2 specialisera dig i ditt inriktningsval. Det är ett plus om du är händig, har sinne för färg och form, samt kan arbeta självständigt. Du bör inte vara rädd för höjder eller obekväma arbetsförhållanden då detta ingår i utbildningen samt i ditt framtida yrkesval.

Som elev på BA är du garanterad grundläggande högskolebehörighet. Du kan också få särskild behörighet till vissa utbildningar på högskolan beroende på vilka kurser du väljer att läsa på BA-programmet. Kontakta vår studie- och yrkesvägledare för mer information.

Inriktningar

Inriktningarna som finns är: anläggningsfordon, husbyggnad, mark och anläggning, måleri och plåtslageri. Väljer du mark och anläggning eller husbyggnad kommer du att läsa alla tre åren på Furulundsskolan. Väljer du någon av de andra inriktningarna får du vara beredd att studera på någon annan skola.

Yrkesmöjligheter

Exempel på yrkesutgångar kan vara:
anläggningsmaskinförare, väg- och anläggningsarbetare, plåtslagare, målare, träarbetare, murare, betongarbetare, golvläggare, plattsättare mm.

Kontaktperson

Mats Jimson (lärare)
mats.jimson@skola.sbkf.se
0456-81 66 50

Stefan Hermansson (syv)
stefan.hermansson@sbkf.se
0456-81 66 57

Gå direkt till:

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SBKF.SE | 0456-81 66 60