Två vinster för Furulundsskolans
UF-företag

Förra veckan kammade Furulundsskolan hem två vinster i UF-tävlingen. Ginger juice UF vann kategorin ”Årets socialt hållbara UF-företag” och WEBarber UF vann kategorin ”Årets tjänst” och därmed även biljetter till SM-finalen.

  • Vi är otroligt glada och stolta över våra fantastiskt duktiga elever och över att deras hårda arbete med sina tävlingsbidrag gett en sådan fin utdelning. 

Tävlingen 11 mars

Det finns totalt sju olika kategorier man kan tävla i och som har olika kriterier man måste förhålla sig till; årets UF-företag, årets vara, årets hantverkare, årets ekologiskt hållbara, årets socialt hållbara, årets tjänst och årets säljare.

Alla UF-företag har antingen skriftligen eller genom film skickat in sina tävlingsbidrag där de beskriver sin affärsidé och något utifrån den kategori det gäller. Finalisterna ska under dagen pitcha sina företag inför en jury. Varje kategori har sin egen jury som är specialiserad inom sin kategori.

 

E-week

Utöver tävlingen i torsdags sker E-week mellan den 15- 21 mars som är ett nytt koncept för i år. Då kan UF-företagen i hela Sverige delta på en digital marknadsplats för att möta potentiella kunder. Även under den här veckan kommer ytterligare sju tävlingar att hållas. Vinnarna får främst vinstpengar men åtminstone en tävling innebär en biljett till SM. Inför E-week har minst två UF-företag från Furulundsskolan tagit en finalplats i ett tävlingsmoment, det är Ginger Juice i kategorin ” årets alumninäst” och PureGrain i ”årets affärsplan”.

Följ oss på sociala medier

För att inte missa det senaste om vad som händer bland UF-företagen på Furulundsskolan kan du följa oss på sociala medier

Till vårt Facebook-konto

Till vårt Instagram-konto

 

Gå direkt till:

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SBKF.SE | 0456-81 66 60