Fortsatt kombinerad när- och fjärrundervisning på Furulundsskolan

I ytterligare två veckor kommer elever på Furulundsskolan att ha kombinerad när- och fjärrundervisning med cirka en tredjedel elever på plats i skolan, efter rekommendation av Smittskydd Blekinge

Smittskydd Blekinge rekommenderar fortsatt att cirka 30 procent av eleverna undervisas på plats på länets gymnasie- och högstadieskolor i två veckor till efter sportlovet. Samtliga kommunala huvudmän har valt att följa rekommendationen.

Vi följer självklart smittskydds rekommendationer om att ha en tredjedel av eleverna inne på skolan samtidigt under de kommande två veckorna. Fokus är att göra skolgången så bra som möjligt för eleverna samtidigt som vi inte bidrar till en ökad smittspridning i samhället, säger Roger Svanberg, utbildningschef.

Vecka 9

Årskurs 1 och 2 har distansundervisning hela veckan.

Årskurs 3 har undervisning på plats hela veckan.

Vecka 10

Årskurs 1 att ha undervisning på plats tisdag och torsdag. För årskurs 1 elever på TLC är det närundervisning hela veckan.

Årskurs 2 har undervisning på plats måndag, onsdag och fredag. För årskurs 2 elever på TLC är det APL hela veckan och kommer därmed inte vara på plats i skolan.

Årskurs 3 har distansundervisning hela veckan.

Undantag från beslutet

Som tidigare ska särskolan, introduktionsprogrammen samt språkintroduktion inte ha undervisning på distans.

Elever och vårdnadshavare får mer information via V-klass.

Ansök om matersättning

Sölvesborg Bromölla kommunalförbund, SBKF, har fattat beslut om att alla gymnasieelever som bor i Bromölla och Sölvesborgs kommun som omfattas av den tillfälliga fjärr- och närundervisningen kan ansöka om matersättning.

Läs mer om hur du ansöker om matersättning här

Elever och vårdnadshavare får mer information via V-klass.