Framtidsboost

Hjälp, vilket gymnasieprogram ska jag välja? Ja, det råder många funderingar bland årskurs 9-elever redan nu inför stundande gymnasieval. Efter årsskiftet drar det ihop sig och hösten kantas av en rad olika aktiviteter för att göra valet enklare.

För att bringa klarhet i många frågor, hjälp på traven, kring vilka möjligheter som faktiskt finns och kanske minska pressen en aning, så genomförs en Framtidsboost den 20 oktober på Furulundsskolan och Tekniskt Lärcenter (TLC). Det blir en inspirerande heldag för samtliga årskurs 9-elever i Sölvesborg och Bromölla.

En projektgrupp med representanter från Furulundsskolan, näringslivskontoren i Sölvesborg och Bromölla kommuner, Arbetsförmedlingen i Blekinge samt skolpersonal arbetar med att skapa en innehållsrik heldag. Eleverna kommer att få uppleva en mix av gymnasieprogram och yrkesmöjligheter kopplat till Furulundsskolans utbud. Våra studie- och yrkesvägledare kommer att äga en egen programpunkt där de bjuder på sina bästa tips och goda råd. Dagen fördelas inte bara i Furulundsskolans lokaler utan även på TLC där de yrkesinriktade programmen står i fokus. Befintliga elever, ansvariga lärare och även inbjudna företag är med och formar innehållet.
Det är femte året i rad som Framtidsboosten genomförs. Det ger eleverna möjlighet att känna in atmosfären på Furulundsskolan. Framtidsboosten blir ett komplement till övriga aktiviteter som
Furulundsskolan redan arrangerar i samband med gymnasievalet.
Öppet Hus, gymnasiemässa i Kristianstad, studiebesök ”skugga en elev” är redan inarbetade aktiviteter och boosten blir startskott för elevernas tankar kring sitt kommande gymnasieval.
”Detta är ett fantastiskt samarbete som gynnar regionens arbetsgivare samtidigt som vi kan väcka intresse tidigare för vilka möjligheter som finns för våra ungdomar”.
Kristina Severin Rajala, Arbetsförmedlingen Sölvesborg

Henrik Thorén, Projektledare