SM-final för sjätte året i rad för UF- företagare från Furulundsskolan


Sharp Attention UF deltar i SM-final för UF-företag den 23-24 maj i Göteborg. Foto: Furulundsskolan

För sjätte året i rad är UF-företag från Furulundsskolan med i SM-finalen. Sharp Attention UF som vann i kategorin ”årets tjänst” åker till Göteborg den 23-24 maj för att tävla mot andra UF-företag nationellt. Vi önskar lycka till och håller tummarna för våra studenter!

I slutet av förra veckan blev det klart. Vi kan stolt konstatera att vi kvalificerat oss till SM för sjätte året i rad. Stort grattis till Sharp Attention UF till er vinst och SM-plats!

Sharp Attention UF vann årets tjänst och går till SM-final

Sharp Attention vann regionalt i kategorin ”årets tjänst” och knep en biljett till SM-finalen. Att vinna i ”årets tjänst” visar på att UF-företaget har förstått efterfrågan av sin tjänst till satt pris och därmed är ekonomiskt hållbara.

  • Vi är otroligt glada och stolta över vinsten. Vi brinner för ämnet och vårt UF-företag så det känns fantastiskt att få gå hela vägen till SM-final med den. Nu laddar vi om och ser över hur vi kan pitcha vår tjänst ännu bättre för vinna i SM, säger Sahro Abdi Hassan och Hamdi Hussein, elever på Furulundsskolan som driver Sharp Attention UF.

Sharp Attention UF:s affärsidé

  • Vår affärsidé är att vi ska hjälpa till att sprida budskapet mot könsstympning genom föreläsningar och bokförsäljning på temat, berättar Sahro och Hamdi, som står bakom Sharp Attention UF.

Varje dag utsätts mer än 10 000 flickor i åldern 4-12 år för könsstympning. Ett plågsamt och farligt ingrepp med svåra komplikationer som begränsar resten av flickornas liv. Könsstympning är vanligast i Afrika, men förekommer även i Sverige än idag.

  •  Det är därför viktigt för oss att våga prata om detta för att få fler att förstå problematiken med könsstympning och att ingreppet bygger på gamla traditioner och okunskap. Genom att sprida kunskap till föräldrar och till samhället vill vi stoppa denna inhumana tradition och på så sätt rädda framtidens flickor från att utsättas för könsstympning, säger Sahro och Hamdi avslutande, som står bakom Sharp Attention UF.

Juryns motivering

Juryn som bestod av representanter från det regionala näringslivet motiverade Sharp Attention UF:s vinst på följande sätt:

”Vinnare i kategorin årets tjänst går till ett företag som har kombinerat entreprenörskapet med en jättefråga. Företaget har visat på goda kunskaper inom ekonomi och förmågan att driva ett lönsamt företag. Dessa unga företagares mod att vilja förändra världen kan komma att rädda liv i flera generationer”.

SM-finalen avgörs 23 – 24 maj

SM-finalen går av stapeln i Göteborg den 23:e och 24:e maj i år. För att knipa en plats i den nationella tävlingen måste UF-företagen först kvalat in sig genom att tävla på regionala mässor och tävlingsdagar som anordnas av Ung Företagsamhet under våren.

En jury från näringslivet utser vinnarna i SM-finalen och våra glada UF-lärare Caroline Nilsson och Lotta Dahlin tror att Sharp Attention kan nå långt;

”Sharp Attention UF har en affärsidé som verkligen sticker ut ur mängden och deras drivkraft för mänskliga rättigheter och att göra framtida flickors liv bättre är beundransvärt. Vi är så imponerade av Sahros och Hamdis mod att våga belysa och prata om ett så känsligt men viktigt ämne. Nu är vi supertaggade att åka på SM i Göteborg där Sharp Attention kommer att få möjlighet att fortsätta sprida sitt budskap inför en större arena. ”

Sharp Attention UF värmer upp genom att på måndag, den 21 mars, hålla en föreläsning för all personal på Furulundsskolan.


 

 

Gå direkt till:

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SOLVESBORG.SE | 0456-81 66 60