Trafikantvecka 16-22 september

EUROPEISKA MOBILITETSVECKAN - HÅLL DIG FRISK, RES HÅLLBART!

Cykla, gå eller åk buss till skolan 16-22 september!

Vi uppmanar alla elever att mellan den 16-22 september åka buss, cykla eller gå till skolan. Tanken är att föräldrar inte ska köra sina barn till skolan med bil. Förslagsvis kan föräldrar eller mor/farföräldrar följa barnen till skolan. En stärkande promenad eller cykeltur, som även ger en social stund, är inte fel att börja och sluta skoldagen med.
Trafikantveckan pågår den 16-22 september. Trafikantveckan har funnits i 20 år och syftet från början var att stödja lokala initiativ för insatser för att göra städer säkrare, grönare, mer inkluderande och mer tillgängliga.
Aktiv rörlighet har stora effekter på hälsan!
Människor som bor i grönare stadsområden har ofta bättre psykisk hälsa och högre nivåer av välbefinnande.
Människor ska uppmuntras att hålla sig fysiskt och psykiskt friska medan de utforskar sina vackra städer, regioner eller länder men även att man tänker på miljön och andras hälsa när transportmedel väljs.
Vad kan Sölvesborg delta med? Det pågar mycket aktiviteter kring cykling i Sölvesborg som man kan delta i. Men man kan göra mer ändå. Varför inte ta bussen ett par dagar i veckan till jobbet, gå till gymmet eller utforska hemmamiljön genom att besöka våra fina naturreservat en efter en, eller bara gå ut i den grönska som finns runt husknuten.
Sölvesborgs naturreservat; Brötalyckorna, Hanö, Hjärthalla, Listershuvud, Ryssberget, Siesjö, östra Sillnäs, Skinsagylet, Spraglehall, Stiby backe, Sölvesborgsviken, Valje, Västra Torsö,
Västra Näsnabben

Sölvesborg har tagit fram en friluftsplan som beskriver flera av naturreservaten, se länk nedan.