Kubprojektet

Kubprojektet ”Varje människa kan göra skillnad” består av 30 svarta kuber i stål, en för varje mänsklig rättighet, som skickas till utvalda skolor runt om i Sverige. Genom detta projekt får skolor stöd med att arbeta strategiskt för att uppfylla skolans övergripande demokrati- och värdegrundsuppdrag samtidigt som eleverna uppmuntras att själva göra skillnad. Projektet pågår i hela Sverige och får avslutas i samband med
Raoul Wallenbergs dag den 27 augusti då alla 30 kuber samlas i en offentlig utställning i Kungsträdgården i Stockholm. Detta året blir det den 1-3 september som alla kuberna kommer att vara i Kungsträdgården i Stockholm.

Furulundsskolan har blivit tilldelad att arbeta med den mänskliga rättigheten: "Rätten att inte diskrimineras". Kuben har nu kommit från Raoul Wallenberg Academy i Stockholm till Byggprogrammet i Bromölla där byggprogrammets elever just nu håller på att inreda den. Sedan kommer kuben att flyttas till Furulundsskolan där den ska stå på skolgården. Tisdagen den 14 mars ska hela skolan jobba med temat "Att inte diskrimineras" och då kommer kuben att inredas med olika saker som varje program har kommit överens om.

Följ invigningen i Kungsträdgården via Instagram: https://www.instagram.com/furustockholm/