Full fart mot framtiden - körkort ingår!

På Furulundsskolan erbjuder vi inte bara en högklassig utbildning, hög trivsel och en härlig gemenskap. Du erbjuds dessutom en körkortsutbildning när du studerar hos oss.

Din framtid - vårt mål!

Så lyder Furulundsskolans vision och därför erbjuder vi våra elever körkortsutbildning under sin gymnasietid. Skälen är framförallt två. Dels så ökar vi våra elevers anställningsbarhet och dels möjliggör vi för fler att faktiskt kunna ta körkort; föräldrarnas ekonomiska förutsättningar ska inte vara avgörande. Erbjudandet omfattar de elever som startade sin utbildning hösten 2016 och senare och som går något av skolans nationella program.

Detta ingår

I körkortspaketet ingår följande:

• 10 st körlektion à 40 min
  • Teoriutbildning, 12 timmars lärarledd undervisning
  • Riskutbildning 1 & 2
  • Kör- och teoriprov (Trafikverkets avgifter betalas av eleven)

Varför satsar vi på körkortsutbildning?

-Jag anser det är viktigt att våra elever är anställningsbara då de lämnar sin skoltid, säger Daniel Berg (S), ordförande i Gymnasie- och Vuxenutbildningsnämnden.

-Jag såg själv vilka problem vi hade i byggföretaget som jag är tjänstledig ifrån. De elever som fyllt 18 år och inte har ett körkort blir väldigt begränsade, både vad gäller anställning, praktikplatser och sommarjobb.