Frånvaro

Om du blir sjuk eller av andra skäl är förhindrad att komma till skolan måste du, eller vårdnadshavare om du är omyndig, göra en sjukanmälan genom att varje frånvarodag ringa till skolan på nummer 0515-86959. Uppge 10-siffrigt personnummer på den som anmälan gäller. Anmäl innan kl. 09.00 för att frånvaron ska gälla dagens datum.

Om frånvaron är stor eller ökar tar mentorn kontakt med din vårdnadshavare. Du informaras regelbundet av din mentor om din frånvaro.

Du måste begära lov för all förutsägbar frånvaro. Lov beviljas endast för resa som genomförs tillsammans med vårdnadshavare. Intyg måste lämnas. Lov söker du via en blankett som laddas ned från länken nedan. Du kan också få en lovblankett av din mentor. Ansökan lämnas till din mentor. Vid ansökan ska även en blankett där de undervisande lärarna yttrar sig lämnas, se länk nedan.

Ledighetsblankett »
Lärares yttranden »

Extra semesterledighet för att förlänga lov, t.ex. sportlov, beviljas inte.

Konsekvenser vid frånvaro

Stor frånvaro kan leda till att läraren inte har underlag för att sätta betyg på kursen vilket i värsta fall kan leda till ett ej fullständigt slutbetyg.För att få studiebidrag måste du studera på heltid. Om du har upprepad korttidsfrånvaro, “skolk”, eller är borta mer än 4 timmar av undervisningstiden under en månad utan sjukanmälning eller intyg anses du inte studera på heltid. I sådana fall rapporteras frånvaron till Centrala studiestödsnämnden (CSN) som beslutar om eventuellt indrag av studiebidraget och då betalas inte studiebidraget ut för den aktuella perioden. CSN:s dataregister samkörs med Försäkringskassans. Ogiltig frånvaro kan därför medföra att familjen mister barnpension, bostadsbidrag, flerbarnstillägg och underhållsstöd eller får dem kraftigt nedsatta.