Studera hos oss

Sölvesborg och Bromölla ingår i SkåneGy

Västra Blekinges kommuner har ett samarbete med Skånes kommuner när det gäller antagningsprocessen. Därför gör du ditt gymnasieval via SkåneGy's hemsida, länk finns i menyn till höger.

Välja gymnasieprogram - ett svårt val?

Att välja gymnasieprogram kan upplevas som svårt då valmöjligheterna är många. Här följer några tips för att underlätta ditt val.

Under ditt sista år på grundskolan kommer du få väldigt mycket information om olika gymnasieutbildningar. Försök att sålla bland all denna information och hitta några program som kan passa just dig. Ta gärna hjälp av SYV på din skola.

Ett bra sätt att få en känsla av en skola eller ett program är att besöka öppet hus. Här får du chansen att prata med elever och personal på den aktuella skolan samt få mer information om de program du är intresserad av.

Om det finns möjlighet kan du sedan boka ett studiebesök på den skola och det/de program som du är intresserad av. Kontakta SYV på din skola så får du hjälp med detta. Hos oss kan du skicka en intresseanmälan till studiebesök direkt via vår hemsida (länk finns i menyn till höger). Du behöver alltså inte gå via din SYV.

Om du fortfarande tycker att valet är svårt är ett tips att verkligen tänka på dig själv och utgå ifrån dina egna intressen och vad du skulle vilja göra i framtiden. Välj inte ett program p.g.a. att en kompis valt det eller för att någon säger till dig att du ska välja det. Om du väljer ett program som känns spännande och lockande så är chansen större att du trivs vilket kommer bidra till att du gör bättre resultat.

Gå direkt till:

 

FURULUNDSSKOLAN | YNDEVÄGEN 2 | 294 80 SÖLVESBORG

FURULUNDSSKOLAN.SE | FURULUND.EXPEDITION@SOLVESBORG.SE | 0456-81 66 60